Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac02.jpg

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 64 prometnih nesreće, od kojih su 2 bile teže, a 62 lakše.  

FOTO: Ilustracija 

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 64 prometnih nesreće, od kojih su 2 bile teže,  a 62 lakše.

Smrtno stradalih osoba nije bilo. U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene 2 osobe, a lakše 24 osobe. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 640 800 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su 4 pješaka, 4 strana državljana, ali i  4 alkoholizirana vozača. Kod 40 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Najviše vozača kod kojih je utvrđena alkoholiziranost (njih 18) je u dobi između 25 i 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu  izmjerena je 40-godišnjaku iz Virovitice, vozaču mopeda kojeg je policija zatekla u noći 3. studenog oko 1 sat u Krku. Izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 3,75 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola zadržan je te prekršajno prijavljen sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica