„Osobe zrelije životne dobi kao žrtve KD-a“

Slika Prevencija/pecine.JPG

Dana 4. i 5. studenog u riječkim mjesnim odborima Krimeja i Pećine održano je edukativno predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela“. Cilj ovih predavanja  

FOTO: Ilustracija 

Dana 4. i 5. studenog u riječkim mjesnim odborima Krimeja i Pećine održano je edukativno predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela“.  Cilj ovih predavanja bio je smanjenje broja kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, smanjenje osjećaja straha od kriminala te upućivanje građana na samozaštitno ponašanje. Predavanja je održao Dario Tonković, policijski službenik za prevenciju III. policijske postaje Rijeka. Tijekom predavanja građani su se upoznali s pojavnim oblicima imovinskog kriminaliteta, kao što su drske krađe, razbojništva te teške krađe provaljivanjem. Također, građani su upućeni na samozaštitno ponašanje kako bi se osnažili kao potencijalne žrtve, a samim time utjecali na smanjenje motivacije te  povećanje napora i rizika kod počinitelja.

Predavanjima se odazvalo dvadesetak građana iz udruga umirovljenika s područja Krimeje i Pećina koji su iskazali veliki interes za navedenu temu te predavanje ocijenili izuzetno korisnim.



Stranica