Tjedno izvješće o prometu

Slika A Nove Fotke/prompol1.jpg

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 58 prometnih nesreće, od kojih je 5 bilo težih, a 53 lakše.  

FOTO: Ilustracija 

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 58 prometnih nesreće, od kojih je 5 bilo težih,  a 53 lakše.

Smrtno su stradale dvije osobe. Radi se o prometnim nesrećama koje su se dogodine 15. i 18. listopada na području Rijeke i Matulja, a u kojima su stradali putnici iz osobnih vozila koja su sudjelovala u ovim prometnim nesrećama.

U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 6 osoba, a lakše 14 osoba. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 681 800 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su 2 pješaka, 4 strana državljanina, ali i  9 alkoholiziranih vozača. Kod 31 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Najviše vozača kod kojih je utvrđena alkoholiziranost (njih 13) je u dobi iznad 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 55-godišnjaku iz Rijeke koji je 20. listopada oko 23,45 sati u Wenzelovoj ulici u Rijeci upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,42 g/kg.



Stranica