Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac06.jpg

U razdoblju od 3. do 9. prosinca 2012. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 59 nesreća, od čega su 54 bile teže, a 5 lakših.  

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 3. do 9. prosinca 2012. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 59 nesreća, od čega su 54 bile teže, a 5 lakših.

Smrtno su stradale 2 osobe. Dana 3. prosinca u teškoj prometnoj nesreći na području Delnica stradao je 57-godišnjak iz Rijeke, kada je Renault Cliom udario u  teretno vozilo Scania. Dana 4. prosinca, na DC 102 na otoku Krku nedaleko Njivica poginuo je 26-godišnjak iz Omišlja, koji je VW Polom sletio izvan kolnika. Teško su ozlijeđene 3 osobe, a lakše 15. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 671 900 kn. U prometnim nesrećama sudjelovala su 4 strana državljanina, 4 pješaka i 8 alkoholiziranih vozača. Kod 36 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 55-godišnjak s područja Jelenja. Dana 3. prosinca oko 14,45 sati upravljao je vozilom Ford  Escort riječkih oznaka, krećući se u mjestu Čavle od Sobola prema Buzdohnju. Kod kbr. 49, na raskrižju sa ŽC 5205, nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti te je prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio vozila Opel Kadett, riječkih oznaka, kojim je upravljao vozač 24-godišnjak iz mjesta Čavle, a koji se u trenutku nesreće nalazio zaustavljen na kolniku u koloni vozila radi crvenog svjetla na semaforu. Od siline udara Opel Kadett se odbio unaprijed i prednjim dijelom udarilo u zadnji dio vozila Peugeot Boxer, riječkih oznaka kojim  je upravljao vozač 22-godišnjak iz Crikvenice, također zaustavljen u koloni vozila radi crvenog svjetla na semaforu. Vozači su alkotestirani, te je utvrđeno da je 55-godišnjak koji je prouzročio nesreću bio pod utjecajem alkohola od 3,32 g/kg, zbog čega je protiv njega podnijet optužni prijedlog.



Stranica