Tjedno izvješće o prometu

Slika motocikl.jpg

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 63-godišnjak iz Kastva, koji je 2. kolovoza oko 15,25 upravljao osobnim automobilom Volkswagen Golf riječkih oznaka, krećući se u Rijeci Hegedušićevom ulicom. Dolaskom

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave primorsko-goranske u razdoblju od 30. srpnja do 5. kolovoza 2012. godine zabilježene su ukupno 103 prometne nesreće, od čega je 8 težih i 95 lakših.

Nije bilo smrtno stradalih osoba. Teže je ozlijeđeno 9 osoba, a lakše 31. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 1 100 600 kn. U prometnim nesrećama sudjelovao je 31 stranac, 1 pješak i 15 alkoholiziranih vozača. Kod 37 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 ‰.  

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 63-godišnjak iz Kastva, koji je 2. kolovoza oko 15,25 upravljao osobnim automobilom Volkswagen Golf riječkih oznaka, krećući se u Rijeci Hegedušićevom ulicom. Dolaskom na raskrižje sa Zametskom ulicom nije se zaustavio na vrijeme te je udario u zaustavljeni Ford francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak iz Rijeke. Vozači u sudaru nisu ozlijeđeni, a materijalna šteta na oba vozila iznosi oko 5 000 kn. Policijski službenici Postaje prometne policije obavili su očevid i testirali sudionike prometne nesreće na prisutnost alkohola u organizmu. 31-godišnjak nije bio pod utjecajem alkohola, a 63-godišnjaku je izmjereno 2,49 ‰. Zbog počinjenog prekršaja 31-godišnjaku je izrečena mjera opreza - privremeno oduzimanje vozačke dozvole.



Stranica