Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac05.jpg

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 36-godišnjak iz Rijeke. Policija ga je zaustavila 28. travnja oko 15,20 sati u Rijeci na području Krimeje dok je upravljao osobnim vozilom Opel astra pri koncentraciji alkohola od 2,68 g/kg. Isto tako je utvrđeno kako ima važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije. 36-godišnjak je zadržan i prekršajno prijavljen

Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 54 prometne nesreće, od čega je 7 bilo težih, a 47 lakših. 

Smrtno je stradala jedna osoba. Radi se o 42-godišnjem vozaču motocikla iz Triblja koji je 29. travnja oko 2,35 sati smrtno stradao na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Selca.

U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 7 osoba, a lakše 10 osoba.

Materijalna šteta cijeni se na oko 701 000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su 2 pješaka, 8 stranih državljana. 10 sudionika prometnih nesreća bilo je pod utjecajem alkohola.

Koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg izmjerena je kod 43 vozača.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 36-godišnjak iz Rijeke. Policija ga je zaustavila 28. travnja oko 15,20 sati u Rijeci na području Krimeje dok je upravljao osobnim vozilom Opel astra pri koncentraciji alkohola od 2,68 g/kg. Isto tako je utvrđeno kako ima važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije. 36-godišnjak je zadržan i prekršajno prijavljen sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnja pod utjecajem alkohola) i Zakona o javnom redu i miru (vrijeđanje službene osobe). Poradi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude slijedi kaznena prijava.



Stranica