Prijavljen za gospodarski kriminalitet

Slika kovanice_o2.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Rijeke poradi osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, tri kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, te kaznena djela krivotvorenje isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Rijeke poradi osnovane sumnje da je počinio  dva kaznena djela  zlouporabe položaja i ovlasti, tri kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, te kaznena djela krivotvorenje isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Utvrđeno je kako je navedena kaznena djela počinio u razdoblju 2009. i 2010. godine kao vlasnik i član uprave riječke tvrtke kako bi ostvario pravo na povrat poreza na dodanu vrijednost, smanjio porez na dobit te ostvario protupravnu imovinsku korist. Ovim je za svoju tvrtku, a na štetu Državnog proračuna Republike Hrvatske pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 52 182 kuna, dok se ukupna šteta procjenjuje se na oko 149 132 kuna.

Protiv 58-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela prijavljuje se i tvrtka iz Rijeke za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.



Stranica