Štete i ozljede zbog orkanskog vjetra

Slika policija.jpg

Uslijed jake bure, na području ove Policijske uprave proteklog vikenda zabilježen je veći broj oštećenja imovine u kojima je nastupila znatna materijalna šteta, a u dva slučaja ozlijeđeni su i građani. Jak nalet bure 10. veljače u kostrenjskom brodogradilištu podignuo je drvenu ploču koja je pala na 56-godišnjaka iz Splita,

Foto: Ilustracija

Uslijed jake bure, na području ove Policijske uprave proteklog vikenda zabilježen je veći broj događaja u kojima je oštećena imovina, čime je nastupila znatna materijalna šteta, a u dva slučaja ozlijeđeni su i građani.

Jak nalet bure 10. veljače u kostrenjskom brodogradilištu podignuo je drvenu ploču koja je pala na 56-godišnjaka iz Splita, nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Istog dana u Novom Vinodolskom, bura je teško ozlijedila i 45-godišnjaka iz Novog Vinodolskog, koji je ozlijeđen udarcem vrata pri ulasku u minibus. Policiji su zbog jake bure prijavljena oštećenja kuća, stanova, dječjih vrtića, vozila, trgovina, tendi i reklamnih panoa u centru Rijeke, kao i na Podmurvicama, Krnjevu, Zametu, Krimeji, Podvežici, Gornjoj Vežici, Vojaku, Pećinama, Sušačkoj Dragi i Kraljevici. Koliko je bura bila jaka pokazuje podatak da je samo 10./11. veljače III. policijskoj postaji Rijeka dojavljeno kako je uslijed rušenja stabala i krovova oštećeno sedamdesetak osobnih automobila.

U gradu Rabu na trgu Sv. Kristofora 11. veljače oko ponoći bura je otpuhala metalni koš za smeće koji je potom razbio ulazna vrata banke sa sjedištem u Zagrebu.

U Crikveničkoj Ulici Pavla Radića na crkvi Sv. Antona bura je 10. veljače oštetila krovište s kojeg su crjepovi, lim i daske pali na ulicu. Vatrogasci JVP Crikvenica su učvrstili preostali dio drvene konstrukcije krova, ali je promet ulicom bio zatvoren zbog opasnosti od pada bakrenog lima. Slijedećeg dana, također u Crikvenici, jaka bura je otpuhala dva kontejnera koji služe kao uredi gradskom komunalnom poduzeću, te ih je odnijela u potok Dubračinu.



Stranica