Požari – zabilježeno tijekom vikenda

Slika pozar02.jpg

U vremenu od 10. do 12. veljače na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je nekoliko požara.

FOTO: Ilustracija 

U vremenu od 10. do 12. veljače na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je nekoliko požara.

Tako je 10. veljače oko 20,10 sati u Kukuljanovu  izbio požar na otvorenom dijelu skladišnog prostora namijenjenog za odlaganje otpada. Uzrok ovog požara je ljudska radnja, odnosno prijenos topline na odloženi zapaljivi materijal (drvo, papir). Izgorjelo je smeće, drvene palete i plastične kutije, a uslijed požara došlo je do oštećenja prikolice-hladnjače te kontejnera za prešanje kartonske ambalaže. Tvrtka iz Malinske oštećena je za oko 15 000 kuna.

Slijedećeg dana, 11. veljače oko 13,20 sati zabilježen je manji požar u apartmanu 74-godišnjaka na području Crikvenice. Do požara je došlo uslijed pada žara iz kamina na parket, a uz oštećenja parketa, oštećen je i televizor te zidovi.   

Nadalje, tijekom navedenog razdoblja zabilježena su dva zapaljenja dimnjaka na području Novog Vinodolskog, trave i šumskog raslinja na području Matulja i Sv. Kuzma, dok se u Osoru na otoku Cresu uslijed iskrenja zapalio drveni stupa dalekovoda.

Svi požari su vrlo brzo ugašeni te u njima nije bilo ozlijeđenih osoba niti je došlo do širenja požara na okolne objekte.



Stranica