Spriječen u krijumčarenju 24 migranta

Slika /A%20Nove%20Fotke/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Osumnjičeni državljanin Turske je pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Podnošenjem kaznene prijave protiv turskog državljanina dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Riječ je o 26-godišnjaku kojega je policija prije dva dana, 18. rujna oko 10.25 sati, zatekla na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko dok je u pravcu Rijeke upravljao kombi vozilom, njemačkih nacionalnih oznaka, a u kojemu su se nalazila 24 strana državljana.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 26-godišnjak, u cilju ostvarenja protupravne materijalne koristi, sa stranim državljanima dogovorio da će ih prevesti do druge države Europske unije. Time im je omogućio protuzakonito kretanje, odnosno boravak na području Republike Hrvatske.
 
Strani državljani su tijekom postupanja izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu u RH.
 
Okončanim istraživanjem osumnjičeni državljanin Turske je pod osnovanom sumnjom za počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica