Po dojavi građana policija zaustavila alkoholiziranog vozača

Slika 2023/prometna.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko zaustavili su 56-godišnjeg vozača teretnog vozila daruvarskih registracijskih oznaka kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,19 g/kg

FOTO: Ilustracija

Jučer, 19. rujna oko 10,25 sati policija je zaprimila dojavu da se autocestom A6 u smjeru Zagreba kreće teretno vozilo koje krivuda.  Postupajući po dojavi, policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko zaustavili su 56-godišnjeg vozača teretnog vozila daruvarskih registracijskih oznaka kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,19 g/kg nakon čega je priveden i zadržan u službenim prostorijama policije.
 
Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 2000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „C“ kategorije u trajanju od šest mjeseci te je doveden na prekršajni odjel općinskog suda, a presuda će se donijeti naknadno.
 
Isto tako, u cilju povećanja ukupne sigurnosti prometa, a u sklopu planiranih preventivno- represivnih  postupanja policije u cestovnom prometu, jučer 19. rujna od 13,30 do 14,45 sati na području Vrbovskog proveden je nadzor teretnih vozila kojom prilikom su na naplatnoj postaji Vrbovsko u prekršaju prekoračenja najveće dopuštene mase vozila i prekoračenju dopuštenog osovinskog opterećenja zatečena dvojica hrvatskih državljana u dobi od 23 i 56 godina.
 
Zbog počinjenih prekršaja osumnjičenici su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica