Slovački policajci četvrtu godinu u PU primorsko-goranskoj

Slika slovaci12-mala.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska 

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni policijski službenici iz Republike Slovačke koji će u srpnju boraviti i raditi u Policijskoj postaji Crikvenica.

Ovo je četvrta godina da slovački policajci dolaze u Policijsku upravu primorsku-goransku u sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Međunarodna policijska suradnja policije u odori.

Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovali su načelnik Policijske uprave, Tomislav Dizdar, obnašatelj dužnosti župana Primorsko-goranske županije, Vidoje Vujić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, Irena Peršić Živadinov, predstavnik Veleposlanstva Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj, Michal Kopčik, , načelnik  Sektora policije, Goran Gašpert, načelnik Policijske postaje Crikvenica Ivica Žunić  te policijski službenici  iz Slovačke, Peter Baranek i Marko Kmec.


Načelnik Tomislav Dizdar istaknuo je važnost projekta Međunarodne policijske suradnje policije u odori  posebice zbog osjećaja sigurnosti kojeg za vrijeme boravka na našem području imaju turisti pri susretu s policajcima u odorama iz njihovih zemalja. Naveo je kako je značenje projekta prepoznalo i Ministarstvo turizma koje redovito sudjeluje u njegovoj realizaciji.

Gosp. Vidoje Vujić  u svom izlaganju naglasio je aspekt sigurnosti ističući da su sve nadležne službe u pripremi turističke sezone poduzele niz mjera kako bi se svi gosti i turisti na našem području osjećali što bolje i sigurnije. U svom izlaganju podržao je dolazak i boravak stranih policajaca te izrazio zahvalu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji tijekom ranijih turističkih sezona.

Direktorica TZ Kvarnera, Irena Peršić Živadinov navela je kako je sigurnost jedan od prvih pet elemenata koji gosti traže pri odabiru destinacije, a upravo u tom su prepoznali i Primorsko-goransku županiju. Istaknula je kako su na našem području gosti iz Slovačke vrlo dragi i značajni. Isto tako, navela je dobru suradnju PU primorsko-goranske i TZ Kvarner u projektu Kvarner Family te najavila potpisivanje sporazuma o međusobnoj suradnji.

Predstavnik Veleposlanstva Republike Slovačke, Michal Kopčik istaknuo je veliko povjerenje, zadovoljstvo i sigurnost slovačkih turista tijekom boravka na našem području. Rekao je kako slovački policajci rade zajedno s hrvatskim kolegama  te ih namjeravaju poučiti nekim od zakonskih propisa  Republike Hrvatske kako bi još bolje bili na pomoći svojim kolegama, ali i turistima iz svoje zemlje.

Ovom prilikom, Michal Kopčik načelniku PU primorsko-goranske, Tomislavu Dizdaru uručio je Plaketu ministra unutarnjih poslova Republike Slovačke za zasluge u razvoju policijske suradnje na čemu se načelnik zahvalio prigodnim riječima.

Slovački policijski službenici, Peter Baranek i Marko Kmec nisu po prvi put u Republici Hrvatskoj. Marko Kmec je prošle godine boravio i radio s kolegama iz Makarske rekavši  kako je u neposrednom kontaktu s turistima iz svoje zemlje svjedočio njihovom zadovoljstvu ovakvim oblikom suradnje policija, dok je Peter Baranek   nekoliko puta u Hrvatskoj bio kao turist, a ovo mu je prvi put da dolazi službeno.

U znak dobre suradnje i zahvalnosti direktorica TZ Kvarnera policijskim službenicima i predstavniku Veleposlanstva Republike Slovačke uručila je prigodne poklone.

Na konferenciji za novinare najavljen je dolazak dvojice policijskih službenika iz Republike Slovačke koji će tijekom kolovoza, također boraviti i raditi u Policijskoj postaji Crikvenica, kao i dolazak policijskog službenika iz Republike Slovenije koji će boraviti i raditi na području Policijske postaje Krk.

Konferenciji za novinare prisustvovao je veći broj novinara iz medija s područja Primorsko-goranske županije te novinari iz Republike Slovačke.



Stranica