Priopćenje za javnost

Slika primgor-policija.jpg

S obzirom na medijsku pozornost te interes javnosti koju je izazvao događaj od 29. lipnja ove godine te pojedine špekulacije u medijima, a odnosi se na nestanak 24-godišnjeg Riječanina, Policijska uprava primorsko-goranska u cilju pravovremenog informiranja javnosti, dostavlja priopćenje za javnost.

FOTO: Ilustracija 

S obzirom na  medijsku  pozornost  te interes javnosti  koju je izazvao događaj od  29. lipnja ove godine te pojedine špekulacije u medijima, a odnosi se na nestanak 24-godišnjeg Riječanina, Policijska uprava primorsko-goranska u cilju pravovremenog informiranja javnosti,  dostavlja priopćenje za javnost.

Policijska uprava primorsko-goranska samostalno i  u suradnji s talijanskom policijom nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje u svezi svih okolnosti  i činjenica vezanih za navedeni događaj. U tom smislu provjeravaju se navodi mladića koje je dao u svojim izjavama policijskim službenicima talijanske i primorsko-goranske policije. Obzirom na mladićevu izjavu, u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, policija je bila spremna od mladića zaprimiti kaznenu prijavu na zapisnik, a što je isti odbio. Utvrđivanje kvalifikacije mladićevih ozljeda koje su utvrđene liječničkim pregledom u zdravstvenoj ustanovi u Republici Italiji su u tijeku, obzirom da je odbio liječnički pregled u Republici Hrvatskoj.

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja također nije utvrđeno  sudjelovanje uniformiranih osoba policije u navedenom događaju vezano za protupravno oduzimanje slobode.

S obzirom na gore navedeno i činjenicu da je kriminalističko istraživanje u tijeku, te da se sve okolnosti još utvrđuju, obavještavamo javnost da nismo u mogućnosti javno iznositi pojedinosti iz izjava koje je mladić dao policiji. Nadalje, ističemo da su policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske postupali sukladno važećim propisima i ovlastima, niti u jednom trenutku ne dovodeći u pitanje bilo koji oblik ugroze mladića, štoviše štiteći njegov integritet do konačnog utvrđivanja činjenica.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, o svemu učinjenom biti će izvješteno nadležno državno odvjetništvo.



Stranica