Simpozij: „Koraci za budućnost bez nasilja“

Slika simp-mala.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska

U petak, 23. studenog u Rijeci je održan simpozij „Koraci za budućnost bez nasilja“ u organizaciji  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Simpozij je organiziran povodom Međunarodnog dana nasilja nad ženama kako bi se ukazalo na problem nasilja u društvu, prepoznavanje nasilja, na obvezu prijave sumnje na nasilje te na postupak s nasilnikom i žrtvom. Predavanja na simpoziju održali su djelatnici s područja zdravstva, socijalne zaštite i pravosuđa.

Simpoziju su također prisustvovali pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić i predstavnici Ravnateljstva policije, Nikša Jelovčić i Ivana Modrić.

Policijsku upravu primorsko-goransku predstavljale su Marijana Žunić, voditeljica Odsjeka maloljetničke delinkvencije koja je izlagala na temu „Međusektorske suradnje i uloga policije“ te Ingrid Mavrić iz Odsjeka za prevenciju koja je izlagala na temu „Preventivne aktivnosti policije u sprečavanju nasilja“.

Ovom prilikom posebno je istaknuto jedan od zasigurno najvažnijih „koraka u budućnosti bez nasilja“ čini dobra suradnja svih čimbenika koji se bave prevencijom ove problematike te postupanjem u slučajevima nasilja u obitelji.



Stranica