Aktivnosti prometne policije

Slika alkotest01.jpg

...dana 23/24. i 24/25. studenog policijski službenici prometne policije proveli su pojačane mjere nadzora u prometu, posebice u noćnim satima. U tom razdoblju zatečena su 34 vozača

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 23. do 26. studenog na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je sedam  prekršaja ugrožavanja javnog prometa i dva kaznena djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Provjerom alkoholiziranosti vozačima je izmjerena koncentracija alkohola od 1,33 do 2,97 g/kg. Vozači, od kojih i jedna vozačica, starosti od 30 do 59 godina pod utjecajem alkohola zatečeni su na području Rijeke, Kastva, Čavli, Čabra, Omišlja i Krka.

Rekordna koncentracija alkohola od 2,97 g/kgizmjerena je 42-godišnjaku iz Rijeke koji je sinoć oko 22,30 sati zatečen na području Rešetara u blizini Kastva kako upravlja osobnim vozilom  Opel astra. Uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola policija je utvrdila da ima izrečenu i zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Isto tako, sa zabranom upravljanja vozilom „B“ kategorije i koncentracijom alkohola od 2,25 g/kg zatečen je 25-godišnji Kastavac koji je oko 1,55 sati dana 25. studenog u Vukovarskoj ulici u Rijeci upravljao Fiat bravom.

Nadalje, dana 23/24. i 24/25. studenog policijski službenici prometne policije proveli su pojačane mjere nadzora u prometu, posebice u noćnim satima. U tom razdoblju zatečena su 34 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih najviše njih 25 imalo koncentraciju alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg. Tijekom akcije rekordna koncentracija alkohola od 2,05 g/kg izmjerena je 30-godišnjoj Riječanki koja je 24. studenog oko 3,30 sati zatečena kako upravlja Toyotom.

Vozači zatečeni pod utjecajem alkohola su zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima zadržani i prekršajno prijavljeni, dok su zbog počinjenja kaznenog djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude vozači kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Pored vožnje pod utjecajem alkohola policija je utvrdila i više drugih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (brzina, oduzimanje prednosti prolaska, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje).



Stranica