Sastanak regionalnih čelnika policija

Slika Mdjnrdno_prtkl/rsro-mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

U Opatiji je 22. i 23. studenog održan sastanak regionalnih čelnika policija. Domaćin ovog sastanka, ispred Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske bio je g. Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, dok su ispred policija susjednih država sudjelovali: g. Stanislav Veniger, glavni ravnatelj policije Republike Slovenije; g. Himzo Selimović, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH; g. Vinko Dumančić, ravnatelj Granične policije BiH; g. Gojko Vasić, direktor policije Republike Srpske BiH; g. Alenko Hrgić, pomoćnik direktora i načelnik Kriminalističko - istražnog odjela Državne agencije za istrage i zaštitu BiH i g. Veselko Vukadinović, pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore.

Inicijativa o održavanju ovog sastanka zaživjela je tijekom zajedničkog susreta u rujnu prilikom obilježavanja Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, kada su se svi čelnici policija usuglasili da je vladavina prava, osiguranje mira, stabilnosti i sigurnosti u zemljama naše regije jedan od najvažnijih zajedničkih ciljeva, ali i ključan preduvjet za osiguranje zajedničkog europskog prostora slobode, sigurnosti i pravde.

Najefikasniji mehanizam za postizanje ovog cilja upravo je regionalna policijska suradnja, a tome u prilog govori dosadašnja predanost otvorenoj i punoj suradnji.

Tijekom održanog sastanka čelnici policija, zajedno sa suradnicima nadležnim za poslove kriminalističke, granične i temeljne policije, razmijenili su iskustva te razgovarali o daljnjem zajedničkom angažmanu pri realizaciji svih oblika policijske suradnje u svrhu doprinosa jačanju policijskih kapaciteta i održavanju povoljnog stanja sigurnosti u zemljama regije.



Stranica