Pokušali ilegalno prijeći granicu

Slika grb-hauba.jpg

U vremenu od 23. do 26. studenog policija je u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječila 32 strana državljanina. U navedenom vremenu u više navrata u blizini graničnih prijelaza Rupa, Pasjak i Šapjane 

FOTO: Ilustracija 

U vremenu od 23. do 26. studenog policija je u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječila 32 strana državljanina. U navedenom vremenu u više navrata u blizini graničnih prijelaza Rupa, Pasjak i Šapjane zatečeno je četrnaest državljana Afganistana, tri državljana Alžira, Sirije i Crne Gore, dva državljana Palestine, Tunisa i Somalije te državljani Egipta, Libije i Makedonije. Svi zatečeni strani državljani privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako je većina zatečenih stranih državljana počinila prekršaj iz domene Zakona o azilu, dok su državljanima Crne Gore i Makedonije temeljem odredbi Zakona o strancima donijeta rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske.    

Isto tako dana 23. studenog na području mjesta Čavle zatečeno je sedam državljana Afganistana, dok su 24. studenog  na delničkom području zatečeni državljani Palestine i Sirije te dva državljana Alžira za koje se sumnja da su namjeravali ilegalno prijeći državnu granicu.

Jučer oko 12,40 sati djelatnici granične policije zatekli su 22-godišnjeg državljanina Afganistana koji je u namjeri izbjegavanja granične kontrole na izlasku iz Republike Hrvatske pronađen skriven u toaletu vlaka koji prometuje na relaciji Rijeka-Ljubljana. Protiv njega je ponijet optužni prijedlog sukladno odredbama Zakona o azilu.



Stranica