​ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora u cestovnom prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Brzina-novo.JPG

Tijekom akcije je kontroliran 441 vozač, od kojih su 32 bila pod utjecajem alkohola, a jedan pod utjecajem droge 

FOTO: Ilustracija

Prometna policija je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko - goranske tijekom prošlog tjedna od 11. do 17. prosinca provela nadzor vozača koji upravljaju vozilima u prometu uz prisustvo alkohola i droga.

Rekorder akcije je 40-godišnji hrvatski državljanin koji je u subotu, 16. prosinca oko 16 sati, na području Opatije izazvao prometnu nesreću dok je upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 2,02 g/kg.
Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije. Očevidom je utvrđeno kako u vožnji nije držao potreban razmak pa je udario u vozilo ispred prouzročivši time prometnu nesreću s materijalnom štetom. 

Za navedene prekršaje 40-godišnjak je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestamaOptužnim prijedlogom nadležnom sudu predložena mu je novčana kazna od 1320 eura i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od šest mjeseci.

Tijekom akcije je kontroliran 441 vozač, od kojih su 32 bila pod utjecajem alkohola, a jedan pod utjecajem droge. Pri tome je vozačima zatečenim u prekršaju oduzeta 31 vozačka dozvola. 

Osim toga, između kontroliranih vozača kod njih petero je pronađena droga, a u prometu za vrijeme akcije je pronađen i jedan počinitelj kaznenog djela za kojim je bila raspisana potraga. 

Stranica