Blagdanski susret predstavnika hrvatske, slovenske i talijanske policije

  • Slika vijesti/Susret%20na%20granici6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Samo suradnjom i zajedničkim radom može uspješno odgovoriti na nove sigurnosne izazove

FOTO: PU istarska

U duhu dobre pogranične suradnje, na graničnom prijelazu Dragonja danas su se susreli predstavnici Policijske uprave istarske, Policijske uprave primorsko-goranske, Policijske uprave Koper i regionalni koordinator policijskih uprava Trst, Udine i Gorizia za pogranična pitanja.

Nakon što su razmijenili simbolične darove i čestitke za predstojeće blagdane, načelnica Policijske uprave Koper Alenka Korošec Peruzin, kao domaćin susreta, zahvalila je kolegama iz Pule, Rijeke i Trsta na dosadašnjoj suradnji i izrazila nadu u nastavak kvalitetne suradnje i u narednom razdoblju.

Dobru suradnju potvrdili su i načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Hari Brnad, načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot i regionalni koordinator policijskih uprava Trst, Udine i Gorizia za pogranična pitanja Gianluca Greco, istaknuvši kako su uvjereni kako će se uspješna suradnja nastaviti i u narednom razdoblju, pogotovo s obzirom na postojeće prijetnje javnoj sigurnosti u Europi. 

U svom obraćanju načelnik Brnad je naveo da su da su prioriteti i dalje na sprječavanju  krijumčarenja osoba i nezakonitih migracija te je u tom smislu suradnju ocijenio vrlo dobrom. Povećan je broj mješovitih ophodnji hrvatske i slovenske policije koje zajednički nadziru i obilaze cestovne i željezničke pravce, a postupanja su pojačana i u dubini teritorija.

Na promjene u radu policije nakon ulaska u Schengenski prostor, osvrnuo se načelnik Klabot kazavši da policijski službenici, koji su obavljali poslove granične kontrole sada provode kompenzacijske mjere u dubini teritorija i neposredno uz granicu, a  zahvaljujući njihovoj mobilnosti ostvaruju vrlo dobre rezultate.

Na tragu sastanka ministara unutarnjih poslova koji je održan početkom studenoga u Trstu, u tijeku su dogovori za provođenjem zajedničkih kontrola hrvatske, slovenske i talijanske policije, koje bi se provodile u okviru kompenzacijskih mjera koje imaju sve tri države jer se samo suradnjom i zajedničkim radom može uspješno odgovoriti na nove sigurnosne izazove.

Stranica