​Riješena kaznena djela krivotvorenje isprave i utaje

Slika /2021/policija%20natpis.JPG

Opatijska policija provela kriminalistička istraživanja za kaznena djela krivotvorenje isprave i kazneno prijavila dvojicu hrvatskih državljana 

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprave i utaje.
 
Sumnjiči se da je u cilju pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi tijekom listopada 2020. godine na širem području Matulja posudio od 43-godišnjeg hrvatskog državljanina građevinski radni stroj s obećanjem kako će ga nakon završenog posla vratiti te platiti naknadu za uslugu. Međutim, do danas predmetni stroj nije vratio, niti je uplatio dogovorenu naknadu.
Istraživanjem je ,naime, utvrđeno da  je izradio lažnu ispravu-ugovor o kupnji stroja od oštećenog 43-godišnjaka, te isti prodao trećoj osobi sklopljenim ugovorom o prodaji u veljači ove godine. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 160 tisuća kuna.
Završetkom istraživanja je 44-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje spomenutih kaznenih djela.
 
Osim navedenog istraživanja, opatijska policija je za počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave kazneno prijavila i 61-godišnjeg hrvatskog državljanina.
Njega je ,naime, policijska ophodnja zaustavila u prometu u ponedjeljak, 13. prosinca u Opatiji gdje je provjerom utvrdila kako upravlja osobnim vozilom marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka, na kojemu se nalaze nepripadajuće registarske oznake. Osumnjičenik je s osobnog vozila marke Opel postavio registracijske oznake na Suzuki kojemu je tehnička registracija, odnosno prometna dozvola, istekla još u kolovozu ove godine.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 61-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje krivotvorenje isprave, a sankcioniran je i prekršajno u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica