Rijeka: Svečano obilježen Dan državnosti RH

  • Slika /2023/DD-GLAVNA-Polaganje%20vijenaca%20povodom%20Dana%20dr%C5%BEavnosti%20-29.5..JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Protokolu obilježavanja pridružili su se i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije Rijeka, kapelan Policijske kapelanije sv. Vid  i djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske

FOTO: PU primorsko-goranska i Grad Rijeka
 
Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održan prigodni protokol. U znak sjećanja na sve poginule policajce i branitelje Domovinskog rata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, zamjenik načelnika Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar sa suradnicima odao im je počast i položio cvijeće te zapalio svijeće na Spomen obilježju poginulih djelatnika.
 
Svečanom obilježavanju pridružili su se i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Jedinice specijalne i interventne policije Rijeka, kapelan Policijske kapelanije sv. Vid  i djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske.

Načelnik PU primorsko-goranske Hari Brnad sa suradnicima pridružio se predstavnicima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te položio vijence i zapalio svijeće u Aleji poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova i na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Rijeci.
 
U sklopu obilježavanja služena je i sveta misa u crkvi Svetog Jeronima koju je predvodio policijski kapelan Fr. Kristijan Gerbic. U homiliji se molitvom prisjetio i žrtava Domovinskog rata, svih poginulih i nestalih osoba u obrani domovine Hrvatske. Pritom je istaknuo da njegujući uspomenu na sve one koji su utkali svoje živote u stvaranje slobode i neovisnosti hrvatske države, čuvamo stečene vrijednosti kao trajni zalog mira i samostalnosti današnjih i budućih naraštaja.
 

Stranica