Rijeka: Izazvali prometne nesreće pod utjecajem alkohola

Slika /A%20Nove%20Fotke/Alkotest-kontrola.jpg

I ovom prilikom pozivamo vozače na odgovorno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako ne bi činjenjem prekršaja ugrozili sigurnost u prometu ili izazvali prometne nesreće s teškim posljedicama  

FOTO:Ilustracija
 
Jučer se na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.
U tri nesreće što su se dogodile u Rijeci vozači su ih izazvali upravljajući vozilima pod utjecajem alkohola.Tako je na području Drenove, u ulici Drenovski put, oko 16.40 sati, 61-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom marke Fiat Doblo, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,05 g/kg i zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te udario u parkirano osobno vozilo marke Mazda. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao u vrijeme dok mu je određena mjera samoizolacije pa je zbog počinjenih prekršaja, osim po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran i prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 
Dva sata kasnije u Liburnijskoj ulici je 36-godišnji hrvatski državljanin pri koncentraciji alkohola od 1,51 g/kg upravljao teretnim vozilom marke Dacia, riječkih registracijskih oznaka, pa izazvao prometnu nesreću udarivši u osobno vozilo marke Opel Corsa. Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo  jer 36-godišnji vozač nije držao dovoljan razmak dok se kretao iza drugog vozila čime je 45-godišnjeg vozača Corse oštetio za oko četiri tisuće kuna. Radi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, izdan mu je optužni prijedlog i predložena novčana kazna od 6500 kuna, kao i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od dva mjeseca.
 
Uz navedene vozače, prekršajno je sankcionirana i 51-godišnja hrvatska državljanka koja je sinoć oko 21,30 sati u ulici Franje Čandeka, izazvala prometnu nesreću s alkoholom u organizmu u koncentraciji od 2,05 g/kg gdje je pritom oštetila još tri osobna vozila.
Naime, 51-godišnjakinja je upravljajući osobnim vozilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka, kretala se u smjeru Turnića te je u jednom trenutku prešla na lijevu stranu kolnika i udarila u bočnu stranu osobnih vozila  marke Hyundai Accent i  marke Toyota koja su se kretala iz suprotnog smjera. Zatim je od jačine udarca vozilo Ford odbačeno i udarilo u betonski ivičnjak te se nastavilo kretati udarivši pri tome u parkirano osobno vozilo marke Citroen. Procjenjuje se da su ovom nesrećom vlasnici navedenih vozila materijalno oštećeni za najmanje 30 000 kuna.
 
Kako ne bi nastavila ugrožavanje sigurnosti u prometu i činjenje prekršaja, 51-godišnjakinja je privedena u prostorije Postaje prometne policije te joj je po završetku postupanja, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, izdan optužni prijedlog. Zbog počinjenih prekršaja, predložena joj je novčana kazna od 21.300 kuna te izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.
 
I ovom prilikom pozivamo vozače i sve ostale sudionike u prometu, na odgovorno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako ne bi činjenjem prekršaja ugrozili sigurnost u prometu ili izazvali prometne nesreće s teškim posljedicama.
 

Stranica