Na granici zatečeni s krivotvorenim PCR testovima

Slika kontrola%20granica.jpg

Po završetku kriminalističkog istraživanja prijavljeni su zbog sumnje na počinjenje kaznenog  djela krivotvorenje isprave

FOTO: Ilustracija

U utorak, 3. ožujka na graničnom prijelazu Rupa prilikom kontrole putnika i vozila na ulasku u Republiku Hrvatsku u dva slučaja zatečene su četiri osobe s krivotvorenim PCR testovima.
U prvom slučaju u osobnom vozilu kontrolirani su 25-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine i 23-godišnja državljanka Slovenije, putnica u spomenutom vozilu. U drugom slučaju u osobnom vozilu zatečene su 40-godišnja hrvatska državljanka  i 28-godišnja državljanka Češke.
Svi navedeni su radi ulaska u Republiku Hrvatsku graničnoj policiji predočili negativne PCR testove,  izdane istog dana. Zbog sumnje u vjerodostojnost predočenih PCR testova, policija je provela potrebne provjere kojima je utvrđeno da nitko od njih nije pristupio testiranju u ustanovi navedenoj na njima niti ih je ta ustanova izdala te su im  testovi oduzeti.
Po završetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenog  djela krivotvorenje isprave policijski službenici nadležne Policijske postaje Opatija će protiv svih četvero podnijeti kaznene prijave.
Osim toga, tijekom ovog tjedna na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak te u jednom slučaju na graničnom prijelazu Brod na Kupi, policija je na izlasku iz zemlje u deset slučajeva zatekla ukupno 14 osoba. Riječ je o državljanima Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Ukrajine, Srbije i Pakistana. Većina od njih je zatečena na graničnim prijelazima unatoč važećoj mjeri samoizolacije, a za četvero je utvrđeno da su pri ulasku neistinito naveli da su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku.
Sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su zbog počinjenog prekršaja izdani prekršajni nalozi.
 

Stranica