Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika /PROMET/Kikovica%204-19%20(2).jpg

Od 114 kontroliranih teretnih vozila, 28 je bilo u prekršaju

FOTO: ilustracija

Između 13. i 19. svibnja na području zemalja Europske unije, pa tako i svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provedena je ciljana aktivnost ROADPOL- a, usmjerena na pojčani nadzor teretnih vozila i autobusa.
 
U navedenom vremenu na području Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirano je 114 teretnih vozila, od kojih 96 hrvatskih registracijskih oznaka. Od ukupnog broja kontroliranih teretnih vozila, njih 28 je bilo u prekršaju. 

Najveći broj prekršaja kod nadzora teretnih vozila se odnosi na  prekršaje tehničke ispravnosti - osam,  prekoračenje vremena upravljanja - sedam, pretovar vozila- šest, prekoračenje brzine - dva te po jedan prekršaj manipulacije tahografom, vožnje pod utjecajem alkohola, droga i nekorištenja sigurnosnog pojasa. Također, evidentirana su i po tri prekršaja dokumentacije vozača i dokumentacije tvrtke.

Za vrijeme provedbe pojačanog nadzora nisu evidentirani prekršaji kod kontroliranih autobusa.

U istom razdoblju evidentirano je još 58 različitih prometnih prekršaja ostalih sudionika u prometu.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Stranica