Rezultati nadzora korištenja sigurnosnog pojasa u srpnju

Slika 2022/pojas%20ilustracija%202.jpg

Evidentirano je ukupno 498 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas

FOTO: Ilustracija
 
U srpnju policijski službenici su u prometu, između ostalih provedenih akcija na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, pojačano nadzirali i korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.
 
U tom razdoblju evidentirano je ukupno 498 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.
 
Od tog broja, 434 prekršaja se odnosi na vozače i to 337 osobnih vozila i 97 teretnih vozila., dok je u osobnim i teretnim vozilima evidentiran 61 prekršaj putnika.
 
Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1674 vozila, od kojih je 1339 osobnih vozila, 310 teretnih vozila, 17 autobusa i osam ostalih vozila. Uz to je kontrolirano sveukupno 643 putnika i to 574 putnika u osobnim vozilima i 69 putnika u teretnim vozilima.

 Na stražnjim sjedalima osobnih vozila je uz 129 odraslih osoba, kontrolirano i 72 djece od kojih 22 u sjedalici/postolju.
 
S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Priopćenja