​Recidivist zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita, privremeno ostao bez vozila

Slika /2021/Prometna%20policija%20-%20kontrola.jpg

Zbog počinjenih prekršaja, 36-godišnjaku je predloženo izricanje novčane kazne do 5300 eura, kao i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci, ali i trajno oduzimanje osobnog vozila 

FOTO: Ilustracija
 
Crikvenička policija jučer je na području Dramlja oko 13.45 sati uhitila 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije.
 
Riječ je osobi koja je pri tome i odbila testiranje na prisutnost alkohola i droge u organizmu, a i višestruki je recidivist jer je unatoč pravomoćnim rješenjima o počinjenju prometnih prekršaja nastavio se kretati u prometu bez položenog vozačkog ispita.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv 36-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog.

Zbog počinjenih navedenih prekršaja, predloženo mu je izricanje novčane kazne do 5300 eura, kao i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci, ali i trajno oduzimanje osobnog vozila.

Osumnjičenik će danas biti doveden u nadležni općinski sud radi određivanja kazne u skladu s važećim zakonskim propisima.
 

Stranica