Prijevare nad starijim osobama počinili i u Rijeci

Slika /2023/Euro%20(1).jpg

Počinitelji su 83-godišnjakinju prijevarom oštetili za oko 5000 eura, a ostalo dvoje Riječana nije povjerovalo u njihove lažne "kontrole novčanica" te su ih prijavili policiji 

FOTO: Ilustracija

U nastavku kriminalističkog istraživanja za počinjenje kaznenih djela prijevare, policijski službenici I. policijske postaje Rijeka utvrdili su kako je dvoje hrvatskih državljana, starosti 40 i 44 godine, počinilo još tri prijevare, od kojih dvije u pokušaju.

Naime, 44-godišnjak je početkom svibnja telefonski kontaktirao 83-godišnju hrvatsku državljanku iz Rijeke te se lažno predstavljao kao inspektor Uskoka koji kontrolira novčanice. U dogovoru s 40-godišnjakinjom, oštećenicu je doveo u zabludu i uspio je nagovoriti da mu preda oko 5000 eura, a koje joj je po završetku „kontrole“ obećao vratiti, međutim, više joj se nije javljao.

Par dana kasnije na isti način pokušali su oštetiti još dvoje starijih hrvatskih državljana u Rijeci, ali oni nisu povjerovali u njihova uvjeravanja o krivotvorenim novčanicama i potrebi zamjene istih već su telefonske pozive prijavili policiji.
 
Po dovršetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica