Prijavljeni za gospodarski kriminalitet

Slika novac01.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta u suradnji s djelatnicima Porezne uprave Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Kastva, te dvjema Riječankama starosti, 39 i 35-godina poradi osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.  

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta u suradnji s djelatnicima Porezne uprave  Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Kastva, te dvjema Riječankama starosti, 39 i 35-godina poradi osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kaznena djela su počinjena u razdoblju od 2005. godine do listopada 2010. godine na štetu dvije tvrtke sa sjedištem u Kastvu (u vlasništvu 39-godišnjaka) i Rijeci (u vlasništvu 39-godišnjakinje),  te na štetu Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ovim kaznenim djelima tvrtkama, koje su se bavile prodajom odjeće i obuće, počinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu od 6 327 487 kuna, od čega na štetu Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 1 830 502 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak iz Kastva je prijavljen za ukupno devet kaznenih djela od čega dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, pet kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te zlouporabu stečaja. Za ista kaznena djela prijavljuje se i 39-godišnjakinja, dok se 35-godišnjakinja prijavljuje za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju te zlouporaba položaja i ovlasti.

Isto tako kazneno se prijavljuju dvije tvrtke sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.



Stranica