​Preventivnim aktivnostima policije do sigurnosti građana

Slika /2021/IP-LETCI-19.7..jpg

Ovim vrstama aktivnosti policija se želi približiti građanima te im kroz izravnu komunikaciju pomoći, ali i ohrabriti ih da se u bilo kojem trenutku s punim povjerenjem mogu javiti za savjet ili stručnu pomoć

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Policijski službenici Odjela prevencije i nadležnih policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske nastavljaju različitim aktivnostima savjetovati i informirati građane kako bi im pomogli da ne postanu žrtvama nekog kaznenog djela, odnosno u cilju ostvarenja što veće razine sigurnosti.
 
Tako su prošlog tjedna organizirali info-punktove na području Gorskog kotara u Vrbovskom i Delnicama te u autokampu „Oštro“ u Kraljevici, područje uvale Scott i Črišnjevo u Kraljevici gdje su građanima i turistima dijelili edukativno-promidžbene materijale. Osim toga su i na parkiralištu „Delta“ u Rijeci u cilju prevencija kaznenih djela imovinskog kriminaliteta uz razgovor s građanima, dijelili letke i druge edukativne materijale. Domaći i strani građani tom prilikom su mogli izravno od policijskih službenika dobiti odgovore na brojna pitanja, kako iz domene kriminaliteta, tako i iz prometa, upravnih poslova te druge savjete iz nadležnosti policije.  Građani su najveće zanimanje iskazali za samozaštitu i prevenciju kaznenih djela krađa i teških krađa-džepne krađe te provale u automobile i stanove.
 
Uz savjete i preporuke, svim posjetiteljima info-punktova je podijeljeno više od 120 informativno-edukativnih letaka i brošura s pregršt savjeta i korisnih informacija kako smanjiti vjerojatnosti da se ne postane žrtva različitih oblika kaznenih djela. Ovim vrstama aktivnosti policija se želi približiti građanima te im kroz izravnu komunikaciju pomoći, ali i ohrabriti ih da se u bilo kojem trenutku s punim povjerenjem mogu javiti za savjet ili stručnu pomoć.

Stranica