Povodom Dana policije uručena priznanja i spomen značke

  • Slika 2021/Pohvaljeni.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje u službi načelnik je pohvalio policijske i državne službenike Sektora kriminalističke policije, Sektora za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove, I. i II. policijske postaje Rijeka te Postaje prometne policije Rijeka te im uručio pisane pohvalnice

FOTO: PU primorsko - goranska
 
Danas je povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila organizirana prigodna dodjela priznanja policijskim i državnim službenicima Policijske uprave-primorsko-goranske i vanjskim suradnicima, koji su u protekom razdoblju  pridonijeli sigurnosti građana i njihove imovine.
U svom obraćanju Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave istaknuo je važnost policije u svakodnevnom životu. Djelatnici ove Policijske uprave svojim radom i zalaganjem služe na dobrobit svih građana, a da trud i zalaganje pojedinaca ne prolaze nezapaženo pokazuju i priznanja koja se danas dodjeljuju.
Spomenuo je kako  je ovogodišnje obilježavanje Dana policije započelo  u petak, donacijom Pomorskom fakultetu u Rijeci, a završava 29. rujna prigodnim programom na otvorenom, na Gatu Karoline Riječke.       
 
Za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje u službi načelnik je pohvalio policijske i državne službenike Sektora kriminalističke policije, Sektora za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove, I. i II. policijske postaje Rijeka te Postaje prometne policije Rijeka te im uručio pisane pohvalnice.
Pohvaljeni djelatnici su: Anton Jovanović, Marko Kovačević,  Miroslava Knežević, Melita Cuculić, Darica Baković, Lana Kučinić, Josip Antolović, Mario Kalanj, Darko Bokulić, Davor Grgić, Andrija Kovačec, Alen Kovačević, Dario Petaković, Damir Ribarić, Vesna Dragičević, Davorka Babić i Petra Anzulović.
Suradnja policije s građanima, lokalnom upravom i samoupravom, institucijama i svima koji svojim radom mogu doprinijeti boljoj sigurnosti i kvalitetnijem životu, bitan je dio djelovanja policije, razvijanja međusobnog povjerenja i suradnje.  Ove godine za iznimnu suradnju i pomoć u radu policije, načelnik je uručio zahvalnice: Gradu Malom Lošinju, Renati Dončević, direktorici u tvrtki Alarm Automatika d.o.o., Krešimiru Erdecu, vlasniku 99 Racing School - škole sigurne i racing vožnje motociklima,  Darku Marčelji, dr. med. i građanima  Mariu Mitroviću i Zvonku Lovriću.
Osim pohvalnica i zahvalnica, uručene su spomen značke koje dodjeljuje ministar unutarnjih poslova umirovljenim policijskim službenicima. Spomen značke uručene su: Ivanu Baraku, Vladi Brozoviću, Mati Gudeljeviću, Draženu Horvatu, Josipu Janusu,  Ivici Paheru, Marijanu Perici, Robertu Štajmingeru, Dragi Šutiću, Borisu Tomljanoviću i Zdenku Wolfu.
U ime nagrađenih obratila se gradonačelnica Grada Malog Lošinja, Ana Kučić koja je istaknula dobru suradnju i značaj Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres, posebno u vrijeme turističke sezone, kada  se zbog dobre posjećenosti cijelog lošinjskog arhipelaga znatno povećava broj ljudi na tom području. Zahvaljujući na priznanju, svima nagrađenima i svim djelatnicima Policijske uprave primorsko - goranske čestitala je predstojeći Dan policije.
Obilježavanje Dana policije nastavlja se sutra, tradicionalnom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, a završava u srijedu, 29. rujna na sam Dan policije i blagdan sv. Mihovila odavanjem počasti poginulim policijskim službenicima i prigodnim programom uz druženje s građanima i suradnicima.
 

 


Stranica