Preventivne aktivnosti policije

Slika PU_PG/Prevencija/2018/INFO PUNKT-MALA-20.8..jpg

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske nastavljaju s organizacijom preventivnih aktivnosti kako bi se povećala razina sigurnosti tijekom turističke sezone.

Proteklog tjedna na području policijskih postaja Crikvenica i Krk održana su dva preventivna info punkta i to u Jadranovu te u Baški na Krku. Bila je to prilika za brojne turiste i građane da u izravnoj komunikaciji s policijskim službenicima na info-punktovima dobiju razne korisne savjete za siguran i ugodan godišnji odmor. Turisti su pritom i educirani kako mogu zaštititi sebe i svoju imovinu na ljetovanju, kao i o mjerama sigurnosti na moru. Tijekom održavanja info punktova, građanima i turistima je podijeljeno više od stotinu promidžbenih letaka i brošura s tematikom samozaštite i prevencije kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i ostalim savjetima iz sigurnosti.

U Jadranovu su se na info punktu hrvatskim policijskim službenicima za prevenciju Policijske postaje Crikvenica pridružili kolege iz Republike Slovačke, dok je u Baški slovenski policijski službenik pomagao kolegici iz Policijske postaje Krk. Uz razgovor i dijeljenje savjeta slovenski je policajac  turiste  i građane ugodno iznenadio i prigodnim poklonima MUP-a Republike Slovenije.

U cilju dodatnog educiranja i informiranja građana i turista policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i nadležnih policijskih postaja nastavit će s daljnjom provedbom preventivnih info-punktova prema sljedećem rasporedu:

utorak, 21. kolovoza 2018. od 9 do 10 sati - Rijeka, glavna gradska tržnica (Verdijeva ulica)

utorak, 21. kolovoza 2018. od 9 do 11 sati – obilazak kampova u Selcu, „Selce“ i „Uvala Slana“, podjela informativno edukativnih letaka

petak, 24. kolovoza 2018. od 9 do 11 sati – Novi Vinodolski, Korzo hrvatskih branitelja, kod Trga Ivana Mažuranića



Pisane vijesti