Prevencijom do veće sigurnosti

Slika /Prevencija/2020/Info%20(1).JPG

Sve potrebne savjete građani mogu dobiti i dolaskom u Informativni centar za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke

FOTO: PU primorsko-goranska

Proteklog tjedna održane su završne aktivnosti vezano u prevenciju kažnjivih radnji kojima se utječe na percepciju sigurnosti tijekom turističke sezone. Tijekom srpnja i kolovoza u različitim mjestima na području Policijske uprave primorsko-goranske održan je veći broj preventivnih info-punktova na kojima su građane i turiste savjetovali policijski službenici Odjela prevencije, nadležnih policijskih postaja te strani policijski službenici, koji su ovdje radili i boravili u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“. Tako je 25.  kolovoza u Jadranovu održan zadnji info-punkt u ovoj turističkoj  sezoni, a uz  policijske službenike Policijske postaja Crikvenica na info-punktu je bio i policijski službenik iz Slovačke. Građani i turisti su i ovom prilikom savjetovani kako jednostavnim mjerama samozaštite mogu povećati svoju osobnu sigurnost i sigurnost svoje imovine. Uz to strani državljani su savjetovani da bez obzira što se nalaze na ljetovanju, ne zaboravljaju na temeljna sigurnosna pravila kojih se pridržavaju i u svojoj zemlji. Svim zainteresiranima podijeljeni su promidžbeni letci i brošure sa savjetima o prevenciji i  samozaštiti.
I nadalje, osim na info-punktovima građani koji žele saznati više o tome kako zaštititi sebe i svoju imovinu niz korisnih savjeta mogu pronaći OVDJE .
Također, sve potrebne savjete građani mogu dobiti i dolaskom u Informativni centar za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, Dolac 7b, uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera.
 

Stranica