Prevencijom do sigurnosti starijih građana u Gorskom kotaru

Slika /Prevencija/2019/PREV-CK-9.12..jpg

Ovim susretima želi se u neposrednoj komunikaciji s mještanima pomoći im na način da policijski službenici savjetuju osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju

FOTO: PU primorsko-goranska
 
U suradnji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske s nadležnim policijskim postajama te predstavnicima Crvenog križa, nastavljaju se preventivni aktivnosti za građane na području Gorskog Kotara.
 
Tako su u petak, 6. prosinca policijski službenici Dario Tonković i Toni Stanić iz Odjela prevencije, te Željko Kordiš iz Policijske postaje Delnice, zajedno sa Snježanom Krizmanić, ravnateljicom  Gradskog društva Crvenog križa Delnice, obišli deset domaćinstava na području Grada Delnica (Podgora, Donji Požar, Sedalci, Gašparci, Kuželj, Guče Selo, Grbajel) u kojima borave stariji građani.
 
Ovim susretima želi se u neposrednoj komunikaciji s mještanima pomoći im na način da policijski službenici savjetuju osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta. Uz korisne savjete kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem) mještani su upoznati i s aktualnim novim propisima iz upravnih poslova, prometa i drugih domena policije važnih za građane kao što je i zaštita osobnih podataka.
Odgovarajući na njihova pitanja policijski službenici su ih ujedno i educirali o drugim područjima djelovanja policije. Tom prigodom ravnateljica Krizmanić je u ime Gradskog društva Crvenog križa Delnice podijelila mještanima prigodne prehrambene proizvode u znak pažnje, suradnje i prijateljstva.
 
Kroz naredno razdoblje održat će se slične preventivne aktivnosti i u drugim mjestima na području Gorskog kotara kako bi se što veći broj građana savjetovalo i educiralo o načinima prevencije s ciljem što kvalitetnije njihove zaštite i sigurnosti.
 
 

Stranica