Prekršaji na moru

Slika /A%20Nove%20Fotke/Pomorska.jpg

U akvatoriju otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba u  prekršaju glisiranja su zatečena plovila kojima je upravljalo 36 stranih državljana.

FOTO: Ilustracija
 
U posljednja četiri dana djelatnici posada Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježili su 36 prekršaja nedozvoljenog glisiranja uz obalu. U akvatoriju otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba u  prekršaju su zatečena plovila kojima su upravljali 15 njemačkih državljana, 11 talijanskih, zatim po tri austrijska, nizozemska i poljska državljanina, te jedan slovenski državljanin, koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. Sukladno Pomorskom zakoniku,  zbog glisiranja unutar zabranjenog pojasa, svim  zatečenim navigatorima u prekršaju izrečene su novčane kazne.

Osim navedenih, kod otoka Plavnika je zatečen slovenski državljanin u nedozvoljenom ribolovu. Budući da je lovio bez dozvole za športsko rekreativni ribolov, sankcioniran je novčano prema odredbama Zakona o morskom ribarstvu.

Službenici pomorske policije nastavit će poduzimati mjere i radnje u cilju podizanja većeg stupnja opće sigurnosti na moru.
 

Stranica