Prekršaji na moru

Slika A Nove Fotke/pol.brod.jpg

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka kontinuirano provode pojačane mjere radi sprječavanja kažnjivih radnji i nadzora prometa na moru, a sve u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te podizanja opće sigurnosti na višu razinu.   

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka  kontinuirano provode pojačane mjere radi sprječavanja kažnjivih radnji i nadzora prometa na moru, a sve u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te podizanja opće sigurnosti na višu razinu.

Tako su 1. i 2. srpnja u akvatoriju otoka Raba, Krka i Lošinja u nedozvoljenom glisiranju zatekli jedanaest stranih plovila. Plovila su glisirala na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, a ovim plovilima upravljali u državljani Njemačke, njih osam te državljani Italije, Slovačke i Poljske. Svakom od njih je zbog prekršaja iz Pomorskog zakonika izrečena novčana kazne u iznosu od 1 000 kuna.

Prekršaje iz domene Pomorskog zakonika dana 1. srpnja počinili su i 49-godišnji Nijemac, zatečen u lošinjskoj uvali Artatore kako upravlja plovilom bez potrebnog uvjerenja o sposobnosti upravljanja, te 44-godišnji Nizozemac. Naime, prilikom uplovljavanja u luku u istoj uvali ovaj Nizozemac nije smanjio brzinu plovila kako nastali valovi ne bi oštetili okolna plovila, objekte i uređaje.

Istog dana u jednoj od creskih uvala zatečen je 66-godišnji Slovenac u rekreacijskom ribolovu bez potrebne dozvole. Policija mu je zbog prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu izrekla novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna.



Stranica