Konferencija za novinare: TURS 2013.

Slika A Nove Fotke/Turs 13.JPG

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana konferencija za novinare na temu TURS 2013., na kojoj su sudjelovali Tihomir Marijanović, voditelj Službe za javni red i Silvana Šimunić, voditeljica Odjela prevencije.  

FOTO: PU primorsko-goranska 

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana konferencija za novinare na temu TURS 2013., na kojoj  su sudjelovali Tihomir Marijanović, voditelj Službe za javni red i Silvana Šimunić, voditeljica Odjela prevencije. Marijanović je istaknuo kako je policija pripremu ovogodišnje turističke sezone započela odmah po završetku prošlogodišnje. Sve aktivnosti koje policija poduzima usmjerene su održanje i unapređenje dobre razine sigurnosti. Tako je u travnju i svibnju u više mjesta Primorsko-goranske županije održano sedam edukativnih radionica kojima je prisustvovalo oko 270 djelatnika u turizmu (hotelijeri, privatni iznajmljivači, djelatnici kampa i dr.). Policija pojačano postupa u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza s čime su upoznati i predstavnici lokalne samouprave te svih hitnih službi. Pri tom je izdvojio javna okupljanja čiji su organizatori upućeni na angažiranje dostatnog broja zaštitara i redara, te moguće probleme s bukom i prekoračenjem radnog vremena ugostiteljskih objekata. U ovim slučajevima policija će postupiti sukladno svojim ovlastima te u suradnji s nadležnim službama. Također je najavio moguće zastoje na određenim prometnim dionicama na kojima će biti angažirani djelatnici prometne policije i pripadnici Prometnih jedinica mladeži.

Šimunić je prisutne novinare upoznala s preventivnim aktivnostima koje će se tijekom ljetnih mjeseci održavati na području Policijske uprave. Navela je kako su u suradnji s područnim policijskim postajama organizirani preventivni info-punktovi na kojima policijski službenici Odjela prevencije zajedno s policijskim službenicima nadležne policijske postaje savjetuju i informiraju građane na koje sve načine mogu poboljšati sigurnost sebe i svoje imovine. Naglasila je kako su građani pokazali veliko zanimanje za dosad održane info-punktove i informativne letke.



Stranica