Predstavljen humanitarni kalendar „Policajci-Riječki dečki 2020“

  • Slika /vijesti/2019/KALENDAR%205.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pozivamo sve građane i tvrtke da se kupnjom kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“ uključe u ovu humanitarnu akciju te time pridonesu prikupljanju sredstava potrebnih nabavku spomenutih robota i što uspješnije liječenje naših najmlađih.

FOTO: PU primorsko-goranska

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen humanitarni kalendar „Policajci-Riječki dečki 2020“, realiziran u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Udruge "Riječki dečki". 
Riječ je o 24. izdanju humanitarnog  kalendara „Riječki dečki“, a sva sredstva prikupljena njegovom prodajom bit će donirana Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.
Na konferenciji za medije sudjelovali su Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske, Dunja Pavešić, idejna začetnica humanitarnog projekta i kalendara „Riječki dečki“ i predsjednica istoimene Udruge, Filip Gržinčić, autor fotografija kalendara  „Policajci-Riječki dečki 2020“,  prof. dr. sc. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC Rijeka - Dječje bolnice Kantrida te policijski službenici, sudionici i nositelji ovog humanitarnog projekta.
Ova Policijska uprava i policijski službenici sa zadovoljstvom su prihvatili poziv Udruge „Riječki dečki“ za suradnju i sudjelovanje u humanitarnom projektu, što je u svom obraćanju prisutnima istaknuo i načelnik Dizdar. Rekao je kako je ovo pozitivna, dobra i  lijepa priča koja prikazuje policijske službenike kao članove zajednice u kojoj žive i rade, koji kao i svi ostali građani žive svoje živote i bave se svojim hobijima. Kazao je kako je je ova Policijska uprava dosad u više navrata sudjelovala u humanitarnim akcijama i pomoći za potrebite, ali po prvi put sudjeluje na ovakav način u jednom humanitarnom projektu po čemu je i jedinstvena.

Predstavljajući kalendar „Policajci-Riječki dečki 2020“ Dunja Pavešić zahvalila se na suradnji te istaknula kako su policajci zanimljiva i intrigantna tema te kako mnogi dječaci  žele biti policajci kad odrastu. Posebno je naglasila humanitarni cilj kalendara i nastavak suradnje s Dječjom bolnicom Kantrida.
U ovom humanitarnom projektu Policijska uprava sudjelovala je u troškovima tiskanja kalendara, dok je sve ostale poslove pripreme, realizacije i promocije obavila Udruga „Riječki dečki“.
Prof. dr. sc. Jelena Roganović, svima se zahvalila na pomoći izrazivši zadovoljstvo uključivanjem policije u humanitarni projekt. Donacija od prodaje humanitarnog kalendara namijenjena je nabavci malog bijelog robota, koji zamjenjuje dijete u učionici. Povezanost robota s djetetovim laptopom ili tabletom omogućuje mu da za vrijeme liječenja pratiti nastavu i bude u doticaju sa svojim razredom i nastavnicima.  Prvi roboti ove vrste pojavili su se 2018. godine u Velikoj Britaniji, a cijena jednog je oko 30.000 kuna. Dječja bolnica Kantrida prva je u Hrvatskoj koja će ih nabaviti i koristiti što bi trebalo pomoći da i najteže bolesna djeca tijekom liječenja ostanu povezana sa svojom sredinom.
Suradnju s policijskim službenicima pohvalio je i fotograf Filip Gržinčić, također naglasivši humanitarni aspekt cijelog projekta. Istom se u svoje osobno ime i ime svojih kolega pridružio i policijski službenik kriminalističke policije Sanjin, kazavši kako im je bila čast što su izabrani i imali priliku sudjelovati u projektu koji ima za cilj pomoć bolesnoj djeci.
 
Na humanitarnom kalendaru „Policajci – Riječki dečki 2020“ sudjeluju policijski službenici koji svojim likom predstavljaju različite vrste policijskih poslova, ali i svoje hobije kojima se bave u slobodno vrijeme. Na kraju kalendara su i opisi policijskih poslova, a policijski službenici su: Igor - operativno dežurstvo, Domagoj - temeljna policija, Nikša - protueksplozijska zaštita,  Tomislav –prometna policija, Ilija i Tomislav-interventna policija, Sanjin - kriminalistička policija, Anton – kriminalistička tehnika,  Sanjin - granična policija, Bilijan – pomorska policija, Darko – aerodromska policija te Igor i Marinko – specijalna policija.
Humanitarni kalendar „Policajci -Riječki dečki 202“, tiskan je u tisuću (1.000 primjeraka) primjeraka.  Prodaja kalendara po cijeni od 50 kuna bit će u Rijeci od 10. do 13. prosinca na štandu na Koblerovom trgu  te od 11. do 17. prosinca na štandu na Jadranskom trgu.  Također, kalendar se može nabaviti i putem facebooka Udruge „Riječki dečki“.
Pozivamo sve građane i tvrtke da se kupnjom kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“ uključe u ovu humanitarnu akciju te time pridonesu prikupljanju sredstava potrebnih nabavku spomenutih robota i što uspješnije liječenje naših najmlađih.

Stranica