Ponavljačima prometnih prekršaja privremeno oduzeta vozila

Slika 2021/Stop%20policija.jpg

Riječ je o vozačima koji su više puta sankcionirani zbog prometnih prekršaja    

FOTO: Ilustracija

U utorak 13. veljače 2024. oko 11,45 sati te istog dana oko 15 sati policijski službenici Policijske postaje Crikvenica u prometu su zaustavili dva osobna vozila kojim su upravljali 39-godišnji vozači u vrijeme dok im je pravomoćnim odlukama izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.
 
Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76.a Prekršajnog zakona, vozačima su privremeno oduzeta vozila kojima su upravljali te su nadležnom sudu predložena trajna oduzimanja navedenih vozila, jer su uporabljena za počinjenje prekršaja, a postoji opasnost da će ponovno biti uporabljena za kršenje prometnih propisa.
 
Riječ je o vozačima koji su već više puta sankcionirani zbog prometnih prekršaja te su istog dana prijavljeni prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda koji će donijeti presudu zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
S tim u vezi, policija će i nadalje poduzimati mjere kojima će preventivno djelovati na počinitelje prometnih prekršaja, posebice povratnike.
 

Stranica