Pomorska policija na djelu

Slika helix-mala.jpg

Jučer tijekom dana u akvatoriju u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske djelatnici Policijske pomorske postaje Rijeka imali su pune ruke posla. Tako je u akvatoriju  

FOTO: Ilustracija 

Jučer tijekom dana u akvatoriju u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske djelatnici Policijske pomorske postaje Rijeka imali su pune ruke posla. Tako je u akvatoriju otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba zabilježeno 26 prekršaja nedozvoljenog glisiranja. U prekršaju je zatečeno devet državljana Italije, sedam državljana Njemačke, tri državljana Slovačke i Belgije te državljani Češke, Mađarske, Austrije i Nizozemske.

Također, u rapskom akvatoriju  su zatečeni državljani Italije i Austrije koji su upravljali plovilima bez valjane dozvole.

Nadalje, u prekršajima iz Zakona o morskom ribarstvu zatečena su dva državljanina Slovenije. Obojica su zatečena u jednoj od creskih uvala u sportskom ribolovu bez potrebne dozvole.

Svim osobama koje su zatečene u prekršaju izrečene  su novčane kazne u iznosu od 500 do 1 000 kuna.

U prekršaju iz Pomorskog zakonika zatečen je i 23-godišnji hrvatski državljanin s otoka Krka koji je u jednoj od krčkih uvala upravljao izletničkim plovilom na udaljenosti od 20-ak metara od obale te na taj način ugrožavao kupače u moru. Zbog počinjenog prekršaja policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog.

Uz djelatnike pomorske policije jučer je u utvrđivanju prekršaja na moru sudjelovao i helikopter Ministarstva unutarnjih poslova.



Stranica