Policija obišla i savjetovala građane Gorskog kotara

  • Slika /Prevencija/2019/GK-obilazak%20mala.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ove preventivne aktivnosti policije još su jedan primjer dobre suradnje s lokalnom zajednicom

FOTO: Ilustracija

Uz preventivne aktivnosti informiranja i savjetovanja građana i turista tijekom turističke sezone, policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i nadležnih policijskih postaja svojim aktivnostima obuhvatili su i građane s područja Gorskog kotara. Tako su jučer u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Delnice i predstavnicima Crvenog križa iz Delnica, obišli građane Lokava i Mrzlih Vodica, čime su završili za srpanj planirane obilaske domaćinstava na području Gorskog kotara te ih senzibilizirali za problematiku imovinskog kriminaliteta.
Policijski službenici Odjela prevencije Dario Tonković i Toni Stanić s kontakt policajcima iz Policijskih postaja Delnice i Vrbovsko i s predstavnicima Crvenog križa, tijekom srpnja obišli su dvadesetak domaćinstava na području Gorskog Kotara. Osim spomenutih Lokava i Mrzlih Vodica, obišli su i mještane s područja Crnog Luga, Bunjevaca, Brezove Poljane, Tomića i Velikog Jadrča, kojom prilikom je ostvaren kontakt, većinom s osobama starije životne dobi.
Mještani su radosno i sa zanimanjem prihvatili posjet policijskih službenika te u ugodnom druženju  najveće zanimanje iskazali za samozaštitu i prevenciju provala u domove. Tako su policijski službenici odgovarali na njihova mnogobrojna pitanja i uputili ih što mogu i sami učiniti da bi zaštitili svoje domove. Uz korisne savjete o prevenciji kaznenih djela, kao što su krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem, mještani su upoznati i s aktualnostima, odnosno novim propisima iz domene prometa, upravnih poslova i drugih za građane važnih područja, poput zaštite osobnih podataka. Nakon korisnih preporuka, predstavnici Crvenog križa domaćinima su podijelili prehrambene proizvode u znak pažnje, suradnje, prijateljstva i stvaranja klime povjerenja između mještana i institucija.
Ove preventivne aktivnosti policije još su jedan primjer dobre suradnje s lokalnom zajednicom. Naime, policija bliska zajednici potiče ljude i institucije na povezivanje u rješavanju problema kriminaliteta, bolje je prihvaćen rad policije te se poboljšava ugled, dok partneri koji aktivno sudjeluju u preventivnim aktivnostima na taj način potiču i ostale dionike društvene zajednice na odgovorno ponašanje.

Stranica