Policija ga zaustavila s 2,33 promila alkohola

Slika alkohol.jpg

Za vožnju pod utjecajem alkohola nema opravdanja jer time u opasnost ne dovodite samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu

FOTO: Ilustracija

Crikvenička policija je sinoć oko 20.10 sati prilikom redovnog nadzora prometa u Novom Vinodolskom, u Primorskoj ulici zaustavila 57-godišnjeg austrijskog državljanina pri utjecaju alkohola od 2,33 g/kg. Spomenuti vozač je upravljao osobnim vozilom marke Mazda, austrijskih registracijskih oznaka, te je priveden u policijsku postaju kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa.

Isto tako, delnička policija je jučer u 11.10 sati na širem delničkom području zaustavila 46-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je upravljao vozilom bez ikakvih dokumenata i dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije.
Protiv obojice vozača podnijeti su optužni prijedlozi u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 46-godišnjak je sankcioniran i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana evidentirane su i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Pozivamo i ovom prilikom vozače na maksimalni oprez i odgovorno ponašanje u prometu te dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

U cilju prevencije prometnih nesreća, stradavanja ili ozljeđivanja sudionika u prometu te nastanka materijalne štete, vozačima koji su konzumirali alkohol savjetujemo:

             ostavite vozilo propisno parkirano i pješačite
             koristite javni prijevoz ili usluge taksi prijevoza
             ukoliko ste u društvu dogovorite se tko će ostati trijezan i voziti
             zamolite nekoga tko je trijezan da vas odveze ili ostanite prespavati
             u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li pili ili ne
             najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića ne sjedajte za upravljač vozila


NE ZABORAVITE: Za vožnju pod utjecajem alkohola nema opravdanja jer time u opasnost ne dovodite samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu.

Stranica