„Policajci-Riječki dečki 2020“ - donirano 50.000 kuna za mališane u Dječjoj bolnici Kantrida

  • Slika /vijesti/2020/Donacija-Rije%C4%8Dki%20de%C4%8Dki.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Donirana sredstva namijenjena su za nabavu dva uređaja AV Robota, koji će služiti kao podrška i pomoć djeci da za vrijeme onkološkog liječenja ostanu u kontaktu sa svojim razredom, obitelji i prijateljima

FOTO: PU primorsko-goranska

U Dječjoj bolnici Kantrida danas je na prigodan način uručena donacija Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Pedijatrijske klinike KBC-a Rijeka  u iznosu od 50.000 kuna, prikupljenih prodajom humanitarnog kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“. Donirana sredstva namijenjena su za nabavu dva uređaja AV Robota, koji će služiti kao podrška i pomoć djeci da za vrijeme onkološkog liječenja ostanu u kontaktu sa svojim razredom, obitelji i prijateljima, kako bi se tijekom liječenja osjećali manje izolirani od svoje životne okoline i samim time lakše podnijeli liječenje.
 
Simboličan donacijski ček na iznos od 50.000 kuna predstojnici Klinike za pedijatriju, prof. dr. sc. Jeleni Roganović, uručio je načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar uz predstavnice humanitarne Udruge „Riječki dečki“, Dunju Pavešić i Emiru Brkić.
Uručenju donacije prisustvovala su i dvojica policijskih službenika –  Sanjin iz granične policije i Bilijan iz pomorske policije, koji su kao i njihovih preostalih 11 kolega sa zadovoljstvom sudjelovali u snimanju kalendara i humanitarnoj akciji za bolesnu djecu.
 
Načelnik Dizdar istaknuo je kako je ova Policijska uprava odmah prihvatila ponuđenu suradnju za sudjelovanje u ovako pozitivnoj i humanoj priči i prilici da se policija predstavi u drugačijem svjetlu. Kalendar je izazvao veliko zanimanje javnosti tako da je ukupna tiraža vrlo brzo rasprodana. Načelnik Dizdar kazao je kako raduje da je donacija namijenjena malim bolesnicima radi njihova povezivanja sa školovanjem i drugim aktivnostima iz kojih su dijelom isključeni za vrijeme liječenja. Također, raduje da je ovo prva primjena robota u školovanju i educiranju malih bolesnika u Hrvatskoj i da je ova Policijska uprava  prva koja je u tome sudjelovala.
Predsjednica Udruge „Riječki dečki“ i idejna začetnica istoimenog humanitarnog projekta Dunja Pavešić, zahvalila načelniku i svima u Policijskoj upravi koji su sudjelovali ovoj akciji. Zahvalila se i svima koji su kupili kalendar, posebno tvrtkama koje su dugogodišnji i vjerni kupci, ali i građanima koji su kalendar kupili na štandu te medijima na praćenju.
Ovom prilikom Policijskoj upravi primorsko-goranskoj i Udruzi „Riječki dečki“ uručene su prigodne Zahvalnice na donaciji.  Zahvaljujući na donaciji prof. dr. sc. Jeleni Roganović istaknula je kako je namjera bila poboljšati kvalitetu života djece za vrijeme dugotrajnog liječenja. Robot za čiju će nabavku biti utrošena donacija, potpuno je inovativan te omogućava da dijete ne bude izolirano već samo bira kada i na koji način će sudjelovati u učenju i drugima aktivnostima, što pridonosi njihovu jačanju i kontinuitetu školovanja. Posebno je zahvalila što su prikupljena sredstva za nabavku ne jednog, već dva AV Robota.
Podsjećamo, 24. izdanje humanitarnog kalendara „Policajci – Riječki dečki 2020“ nastalo je u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Udruge "Riječki dečki". Autor svih fotografija na kalendaru je fotograf Filip Gržinčić. Kalendar je tiskan u 1.000 primjeraka i predstavljen na vrlo posjećenoj  konferenciji za medije, održanoj 3. prosinca 2020. godine u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.


 

Stranica