Pokušali ilegalno prijeći granicu

Slika A Nove Fotke/polic2.jpg

Od 16. do 19. studenog zatečeno je 19 stranih državljana koji su ilegalno pokušali prijeći državnu granicu Republike Hrvatske prema zemljama Europske unije. Radi se o

FOTO: Ilustracija 

Od 16. do 19. studenog zatečeno je 19 stranih državljana koji su ilegalno pokušali prijeći državnu granicu Republike Hrvatske prema zemljama Europske unije. Radi se o devet državljana Afganistana, pet državljana Alžira, dva državljana Libije te državljanima Pakistana, Maroka i Egipta. Navedene strance granična policija je zatekla u šumskom predjelu u blizini graničnih prijelaza Pasjak i Šapjane. Zbog sumnje da namjeravaju ilegalno prijeći državnu granicu privedeni u Postaju granične policije Rupa. Tijekom provedenog postupka utvrđeno je kako njih 18 u Republici Hrvatskoj boravi u statusu tražitelja azila te su zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o aziluprotiv njih podnijeti optužni prijedlozi. Za državljanina Maroka je utvrđeno kako u Republici Hrvatskoj boravi nelegalno budući mu je već donijeto rješenje o napuštanju teritorija Republike Hrvatske prema kojem je u određenom roku i dužan napustiti zemlju.

Nadalje, oko 19,00 sati 16. studenog na željezničkom kolodvoru u Moravicama u vlaku na relaciji Zagreb-Rijeka zatečena su dva državljanina Libije i državljanin Tunisa, tražitelji azila u Republici Hrvatskoj. Policija iz Vrbovskog utvrdila je kako postoji sumnja da namjeravaju ilegalno prijeći državnu granicu zbog čega su vraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila.



Stranica