Pokušaj neovlaštenog pristupa informacijskom sustavu

Slika Baner/rack1.jpg

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji sa Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog pokušaja neovlaštenog pristupa Nacionalnom informacijskom sustavu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji sa Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog pokušaja neovlaštenog pristupa Nacionalnom informacijskom sustavu za prijave i upise u srednje škole Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Kriminalističko istraživanje je započelo nakon što je 15. travnja otkriven neovlašteni pristup Internetom navedenom sustavu, čime je počinjeno teško kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka, u vezi s neovlaštenim pristupom i zlouporabom naprava.

Dosadašnjim radom otkriveno je kako je 24-godišnjak iz Krka počinio spomenuta kaznena djela, a kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.



Stranica