Otkrivena veća količina oružja, streljiva i eksploziva

Slika orzikriv-mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Na redovnoj konferenciji za novinare Policijske uprave primorsko-goranske, danas su gostovali Mihael Šprajc, policijski službenik Odjela organiziranog kriminaliteta, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Uprave kriminalističke policije i Željko Kruneš, načelnik sektora kriminalističke policije ove Policijske uprave. Prisutnim novinarima i javnosti predstavili su dosadašnje rezultate složenog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Odjela organiziranog kriminaliteta, kojim je obuhvaćeno 6 osoba s područja Primorsko-goranske županije, starosti od 26 do 50 godina.

Otkriveno je kako je obavljeno 15 pretraga stanova, kuća i vozila koje su koristili počinitelji, a u kojima je policija pronašla veću količinu oružja, opreme, streljiva i eksploziva. Između ostalog, kod počinitelja je pronađeno 13 pušaka, 5 pištolja, 6 ručnih bombi, 700 g eksploziva i 8 prigušivača.

Dosadašnjim postupanjem policije utvrđeno je da su počinili ukupno 12 kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i 2 kaznena djela protuzakonitog lova. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenja navedenih kaznenih djela.



Stranica