Otkriven u krivolovu, a policija mu potom pretragom pronašla nedozvoljeno oružje i drogu

  • Slika 2022/PP%20Crikvenica.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pretragom doma i prostorija kojima se koristi 40-godišnjak na području Vinodolske općine pronađena je veća količina eksplozivnih tvari i raznog streljiva, ali i oružje i droga

FOTO: PU primorsko - goranska

Crikvenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi  od 26 i 40 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog lova i ribolova, ali i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici između 18. i 20. srpnja ove godine odstrijelili divljač na području Vinodolske općine, a bez odobrenja za lov divljači. Potom su, iako nisu članovi lovačkog društva, trofej i divljač zadržali i time lovačko društvo s područja Vinodolske općine oštetili za oko 11.000 kuna.
 
U okviru istraživanja, a temeljem naloga suca istrage nadležnog županijskog  suda, provedena je pretraga doma i prostorija kojima se koristi 40-godišnjak na području Vinodolske općine gdje je pronađena veća količinu eksplozivnih tvari i raznog streljiva, ali i oružje (puška M-48 i zračna puška, pištolj).
 
Osim toga otkriveno je da je na adresi boravišta 40-godišnjak neovlašteno proizveo više stabljika indijske konoplje dužine od 50 do 215 cm te neovlašteno, a radi daljnje prodaje, posjedovao sasušenu stabljiku indijske konoplje dužine 67 cm te oko 14 grama marihuane, sjemenke indijske konoplje, digitalnu vagu te druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te za dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 40-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok su za kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova prijavljena obojica osumnjičenika.
 
 

Stranica