Prijavljen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Slika /A%20Nove%20Fotke/novac-novo.jpg

Lažnim prikazivanjem činjenica 63-godišnjak je doveo u zabludu odgovornu osobu oštećene riječke tvrtke budući je znao da se njegova tvrtka nalazi u predstečajnom postupku te da nije u mogućnosti dovršiti dogovorene radove

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Bosne i Hercegovine, starosti 63 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju.
 
Sumnjiči se da je kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, u travnju 2019. godine, potpisao potvrdu o preuzimanju alata, materijala i novca čime se obvezao dovršiti građevinske radove kao podizvođač na građevinskom objektu na području Kostrene. Tako je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu odgovornu osobu oštećene riječke tvrtke budući je znao da se njegova tvrtka nalazi u predstečajnom postupku te da nije u mogućnosti dovršiti dogovorene radove.

Spomenuti radovi do danas nisu izvršeni, niti su riječkoj tvrtki vraćena uplaćena sredstva. Na ovaj način 63-godišnjak je svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist, a oštetio riječku tvrtku za 115.500 kuna.
 
Završetkom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 63-godišnjak je kazneno prijavljen za navedeno kazneno djelo mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 


Stranica