Osumnjičen za počinjenje više kaznenih djela

Slika /A%20Nove%20Fotke/Uhi%C4%87enik.jpg

Policija 27-godišnjaka sumnjiči da je tijekom 2017. i 2018. godine na štetu hrvatskih državljana počinio osam kaznenih djela prijevare, od kojih se četiri odnose na dovođenje u zabludu oštećenih osoba koje su mu predale svoje mobilne telefone i kojima je obećao isplatu novca za navedene mobitele, a što nije učinio. Osim navedenoga sumnjiči se i za počinjenje kaznenih djela krađe, neovlaštene uporabe osobnih podataka, računalne prijevare i krivotvorenja isprave

FOTO:Ilustracija

Policijski službenici  I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Sumnjiči se da je tijekom 2017. i 2018. godine na štetu hrvatskih državljana počinio osam kaznenih djela prijevare, od kojih se četiri odnose na dovođenje u zabludu oštećenih osoba koje su mu predale svoje mobilne telefone i kojima je obećao isplatu novca za navedene mobitele, a što nije učinio. Osim navedenoga sumnjiči se i za počinjenje kaznenih djela krađe, neovlaštene uporabe osobnih podataka, računalne prijevare i krivotvorenja isprave. Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 43 tisuće kuna, a oštećeno je deset  hrvatskih državljana.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela,  25-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.  

Stranica