Osumnjičen za počinjenje pet kaznenih djela

Slika A%20Nove%20Fotke/Uhi%C4%87enik.jpg

Zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela prijevare i jednog djela krivotvorenje isprave, 45-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela.

Sumnjiči se da je 10. srpnja u ulici G. Smolikara u Rijeci provalio u osobno vozilo marke Renault, u vlasništvu 68-godišnje hrvatske  državljanke, iz kojega je otuđio torbu s novčanikom i osobnim dokumentima. Isti dan je protuzakonito koristio kreditnu karticu oštećene te na kiosku kupio različite predmete čime je počinio i kazneno djelo  krivotvorenje isprave. Spomenutu kreditnu karticu je koristio i dan kasnije čime je doveo u zabludu djelatnicu kioska i počinio kazneno djelo prijevare.

Osim navedenog, sumnjiči se i za počinjenje druge teške krađe provaljivanjem 16. rujna u Rijeci. Na području Zameta provalio je u osobno vozilo marke Opel, u vlasništvu 64-godišnje hrvatske državljanke, iz kojega je također otuđio torbu s novcima, dokumentima i drugim predmetima. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 3 800 kuna.

Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela prijevare i jednog djela krivotvorenje isprave, 45-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica