Odigrana nogometna utakmica između HNK Rijeka i HNK Hajduk Split

Slika /A%20Nove%20Fotke/Utakmica.jpg

Zahvaljujemo svim sudionicima nogometnog susreta koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane

FOTO: ilustracija

U nedjelju, 29. rujna s početkom u 20 sati na stadionu Rujevica u Rijeci, odigrana je nogometna utakmica SuperSport HNL-a između HNK Rijeka i HNK Hajduk Split, na kojoj je bilo prisutno više od 7500 posjetitelja.
 
Kako je nogometni susret proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika, osiguranje utakmice je, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje  utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, vodila Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s drugim policijskim upravama, uz angažman potrebnih snaga i policijske tehnike kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.
 
Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira priveden je 31 navijač, od kojih su tri domaća navijača privedena zbog alkohola i pirotehnike, a 28 gostujućih zbog narušavanja javnog reda i mira, neposjedovanja personalizirane ulaznice i neposjedovanja osobne iskaznice te zlouporabe droge i drugih prekršaja.
 
Dio gostujućih navijača su policijski službenici oko 12.15 sati zaustavili na riječkoj Kantridi, na raskrižju Liburnijske ulice i Ulice Vere Bratonje, od kojih je dio bio maskiran kada su namjeravali u koloni proći riječkim gradskim prometnicama do središta grada.
Pri tome nije došlo do sukoba navijačke skupine i policijskih službenika kako su prenijeli pojedini mediji, a upravo jer je procjena i reakcija policije bila točna i pravovremena.
 
 
Policijski službenici su pripadnike te navijačke skupine službenim vozilima prevezli na kontroliranu lokaciju.
 
Ističemo da je sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice - audio i video snimano te fotografirano javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.
 
Prije početka utakmice na stadionu Rujevica pronađeno je pirotehničko sredstvo na sjevernoj tribini, a u drugom poluvremenu utakmice došlo je do korištenja pirotehnike od strane domaćih i gostujućih navijača te se kriminalističko istraživanje u tom dijelu nastavlja.
 
Gostujući navijači su nakon utakmice pod pratnjom policije ispraćeni s područja nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske.
 
Koristimo ovu priliku i zahvaljujemo svim sudionicima nogometnog susreta koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Priopćenja